Begeleiding individueel

Een mens is als een bloem. Sapstroom, knop, bloem tot bloeien geschapen. Zo is een mens als een bloem.

Eigen omgeving

Individuele sessies vinden bij de cliënt thuis plaats. De veiligheid van de eigen omgeving maakt hulp accepteren vaak makkelijker, daarom beginnen we op deze vertrouwde plek.

Aan de hand van de hulpvraag, start de intakefase die bestaat uit 3 diagnostische kunstzinnige sessies. Dit geeft de kunstzinnig therapeut de mogelijkheid om te ontdekken hoe de cliënt zich tot de diverse materialen verhoudt.

Plezier en zelfvertrouwen

Daarop volgt een behandelplan dat is opgebouwd uit een oriënterende fase, een verdiepende fase en een afrondende fase. Dit kunstzinnige traject is erop gericht om te bouwen aan het goede gevoel, het ontdekken van de eigen kwaliteiten, het doen en beleven en plezier ervaren. Hoe fijn is het om jezelf te herontdekken in dat wat jij nog wel kunt en te weten dat jij ertoe doet. Meer in je kracht staan vanuit zelfvertrouwen en met zin in het leven.

Behandelplan en evaluatie

De sessies duren 1 tot 1,5 uur per keer, bij voorkeur wekelijks om in het ritme te komen. Na 5 keer volgt een tussenevaluatie met eventueel bijstelling van het behandelplan.

Het kunstzinnige traject wordt afgesloten met een eindrapportage waarin het behaalde resultaat is beschreven met een advies over mogelijke vervolgstappen.

Meer weten? Neem direct contact op, of lees over begeleiding in groepen.