Lieke Camerik

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.

Als jongste uit een gezin met 4 meisjes ben ik geboren en getogen in Den Haag. Sinds 2006 woon ik met mijn gezin in Arnhem Noord. De bosrijke omgeving met uitgestrekte heide maken mij nog meer bewust en betrokken bij de kringloop van de natuur in al haar seizoenen. Ik geniet dan ook volop van de rust en ruimte die dit uitstraalt en voel mij daarin open en vrij. Ik ervaar dit als prachtige bron om vanuit te werken en als inspiratie voor mijn werk als kunstzinnig therapeut beeldend.

Vrij zijn is voor mij een belangrijke waarde in mijn leven. Als kind herinner ik mij het vrij kunnen spelen samen met andere kinderen, zonder schroom en zonder besef van tijd. Vanuit dat vrije gevoel spelenderwijs op verkenning gaan; ‘een ontdekkingsreis naar mijn eigenste Ik’. Niet om daar iets te vinden, maar onderweg mijzelf innerlijk te scholen en persoonlijk te blijven ontwikkelen. Het pad als doel op zich. Dit doe ik met een open blik, benieuwd wat er op mijn pad komt en mij daartoe verhouden. Zo blijf ik groeien tot wie ik nu ben; steeds meer Ik.

Vanuit die houding ontmoet ik ook graag de ander; een uitnodiging in ‘vrij zijn’.

Mijn praktijk

Vanuit mijn praktijk Beeldend Beschouwd, richt ik mij als kunstzinnig therapeut beeldend op mensen met een vorm van dementie en/of een NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Mijn werkwijze is outreachend, dat wil zeggen dat ik naar de mensen toe ga. Ik probeer een brug te bouwen naar een passende dagvoorziening ter verrijking voor de cliënt en ter ontlasting van de mantelzorger.

Ik streef hierbij naar kleinschalige ontmoetingscentra in de eigen wijk of een dagvoorziening in een natuurrijke omgeving. Op deze manier probeer ik bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor beiden vanuit de wens zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Registratie

Ik ben aangesloten bij de NVV-AG (Nederlandse Vereniging Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd) met koepelorganisatie NVAZ (Ned.Ver.Antroposofische Zorg) met registratienummer: 11045.

Tevens ben ik als geregistreerd lid aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Beeldende Therapie (NVBT) met koepelorganisatie Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) met registratienummer: 11325.

Mijn AGB codes zijn: zorgverlener: 90-046192 en praktijk: 90-54817

Daarmee voldoe ik aan de kwaliteitseisen mbt. opleiding, praktijkvoering en aan de voorwaarden door middel van voortdurende collegiale
intervisie en professionele nascholing.