Kunstzinnige therapie

Door onze zintuigen te openen, openen wij de poort naar onze ziel naar verwondering.

Kunstzinnige therapie

Kunstzinnige therapie streeft naar een gezond evenwicht tussen hoofd, hart en handen. Eigen krachten worden daarbij aangesproken en gestimuleerd. Dit zelfscheppend creatief vermogen geeft het gevoel weer mee te doen. Kunstzinnige oefeningen prikkelen de zintuigen en brengen een innerlijke beweging op gang naar de eigen kern. Naar dat wat gevoeld, gezien, gehoord, gezegd en (her)beleefd wil worden.

Materialen

De kunstzinnige materialen waarmee we werken zijn: (kleur)potloden, houtskool, pastelkrijt, oliepastel, waskrijt, aquarelverf, klei/bijenwas en speksteen. Inspiratiebronnen zijn afbeeldingen uit de beeldende kunst, jaarfeesten, ritmes van de dag, seizoenen, sprookjes, gedichten ed.

Helende werking

De kunstzinnige processtappen werken rustgevend, voedend en zijn helend voor de ziel. Ze geven innerlijke stevigheid, zelfvertrouwen, zingeving en gevoel van eigenwaarde. Naast ontspanning en plezier, opent het ook de ogen voor de wereld om je heen en het contact met anderen. Kunstzinnige therapie heeft haar oorsprong in de antroposofische gezondheidszorg en is complementair aan de reguliere gezondheidszorg.

Vormen van kunstzinnige therapie

Vanuit mijn praktijk Beeldend Beschouwd begeleid ik mensen individueel en in groepsverband. Lees hier meer over begeleiding individueel en begeleiding groep.