Natuurbelevingsgroepen

Doen en beleven

Voor senioren met een vorm van dementie en/of een niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn er de natuurbelevingsgroepen. Kleine groepen van maximaal 8 deelnemers staan onder begeleiding van een beroepskracht, een vrijwilliger en/of stagiaire.

Vlierbloesemsap en tamme kastanjes

Het doen en beleven staat centraal en de natuur is onze inspiratiebron. Zo wandelen we in de natuurrijke omgeving en volgen we alles wat groeit en bloeit door de seizoenen heen. We stellen veldboeketten samen of plukken vlierbloesem om heerlijke sap van te maken. We wandelen door het bramenlaantje en oogsten de bramen als ze rijp zijn. We rapen tamme kastanjes ontdekken eekhoorntjesbrood en spotten vogels. Kortom de zintuigen worden geprikkeld en het hart geopend vanuit verwondering.

Eigen stukje tuin

Op het eigen terras in de luwte met aangrenzende tuin hebben de deelnemers elk een stukje tuin geadopteerd om te verzorgen. De bloemen/kruiden pluktuin zorgt voor heerlijke geur, kleur en sfeer in de ruimte/het voorhuis.

Kunstzinnige werkvormen

We bieden kunstzinnige werkvormen aan, om deelnemers hiervoor te interesseren. We zingen wekelijks onder begeleiding van een zangdocent. En we bereiden en nuttigen dagelijks gezamenlijk de lunch met de geoogste groenten van eigen land.

Deze dagvoorziening wordt in dagdelen aangeboden van maandag t/m vrijdag van 09.30-13.30 uur of van 13.00-16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal